Les cases rurals, els hotels i els càmpings de les comarques de muntanya encaren amb optimisme el període de Setmana Santa, després d'estar mesos sense poder rebre clients de fora del municipi o de la comarca a causa de les mesures covid. Després de l'aixecament del confinament comarcal de dilluns passat, esperen aconseguir xifres d'ocupació altes.

El president de l'Associació d'Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños, ha assenyalat a Regió7 que la previsió per a aquestes dates festives és que hi hagi al voltant del 80% de cases reservades. Baños ha recalcat que les que resten lliures són precisament les més grans, a causa de la prohibició de desplaçar-se fora de la bombolla de convivència. Els primers símptomes que hi pot haver una bona ocupació ja han arribat amb les reserves per a aquest cap de setmana.

Amb tot, Baños recorda que no serà «una Setmana Santa normal», ja que habitualment s'acostuma a aconseguir el ple de les places disponibles amb les condicions de covid. El president de l'Associació de Càmpings del Berguedà, Joan Montanyà, ha assenyalat que hi ha diversitat d'opinions entre els càmpings en decidir el topall màxim d'ocupació permès.

Mentre que alguns optaran per deixar que s'ompli al 100%, d'altres preferiran ser més prudents i impedir que se superi el 80% d'aforament. En aquest sentit, però, Montanyà ha recordat que també dependrà de les instal·lacions de cada càmping. Al marge d'això, el president de l'associació destaca que durant la Setmana Santa «notarem un salt. La gent ja s'ha començat a bellugar per buscar parcel·les i esta venint a posar a punt les caravanes», afirma Montanyà. I els responsables dels càmpings miren d'accelerar preparatius per tenir l'establiment a punt per rebre clients.

De moment, aquest cap de setmana ja es començarà a notar l'obertura de mobilitat, especialment pel que fa als càmpings, que preveuen superar el 50% d'ocupació. La millora és més tímida en l'àmbit de les cases rurals, que preveuen omplir poc més del 20%.

El sector del turisme rural està a l'espectativa de veure com es concreten les limitacions dels grup bombolla a l'interior de les cases. «Si finalment només es poden omplir amb un únic grup, això serà un problema perquè la majoria de cases són de 10 places en amunt», lamenta Oriol Baños.