Centenars de persones han estat desallotjades aquest dijous al vespre de la plaça dels Àngels, davant del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), segons ha avançat 'Tot Barcelona' i han confirmat a l'ACN fonts policials. A més s'ha denunciat 13 persones per consum d'alcohol a la via pública i 12 per incompliment de mesures covid. És el resultat d'un operatiu conjunt de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana per controlar zones on des de fa uns dies es detecten concentracions considerables de gent que incompleix les normes sanitàries per controlar la pandèmia de la covid-19. Diferents punts de Ciutat Vella com el fossar de les Moreres o algunes places de Gràcia formen part d'aquestes zones de concentració habitual de persones.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, explicava aquest migdia que Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana iniciaven un dispositiu conjunt al barri del Born i altres zones de Barcelona per aturar la proliferació de 'botellons'. Els darrers caps de setmana s'han viscut situacions d'incompliments amb gent al carrer en grups i algunes sense mascareta.

El conseller ha afirmat que la "fatiga pandèmica" està portant a aquestes situacions en diferents punts del país i ha afegit que és especialment "escandalós" al Born. El comissari portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero, ha detallat que aquest dispositiu conjunt funciona des del 28 de febrer i s'allargarà durant diversos dies.