19 de març de 2021
19.03.2021
Regió7

El Suprem confirma les multes a Torra pels llaços grocs i ell diu que no pagarà

La sala rebutja els recursos de l'expresident de la Generalitat contra dues sancions de 3.000 euros

18.03.2021 | 23:20
El Suprem confirma les multes a Torra pels llaços grocs i ell diu que no pagarà

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem (TS) ha desestimat els recursos presentats per l'expresident de la Generalitat Quim Torra contra els tres acords de la Junta Electoral Central que li van imposar tres multes, dues de 3.000 euros i una de 2.500, per infringir el deure de neutralitat política dels poders públics que s'exigeix en període electoral, tal com estableix la Llei orgànica de Règim Electoral General (LOREG). L'alt tribunal considera els acords conformes a dret i les sancions, proporcionals.

L'expresident català, que també va ser condemnat per desobediència per negar-se a retirar el símbol utilitzat contra l'empresonament dels líders independentistes condemnats pel procés, va anunciar a Twitter que no té intenció d'abonar les quantitats que se li van imposar com a sanció. «Prou. Jo no pago aquestes multes ni vull, gràcies, que les paguin per mi», escriu en referència a la caixa de solidaritat de la qual han sortit les fiances i multes imposades als líders independentistes encausats en l'1-O.

El primer dels acords de la JEC recorregut és del 13 de juny del 2019 per exhibir llaços grocs i altres símbols de caràcter partidista en façanes d'edificis i espais públics dependents del Govern que presidia. Al segon acord, del 22 de juliol del 2019, la Junta el sanciona per l'emissió d'un missatge institucional el dia de Sant Jordi del 2019, per trencar el principi de neutralitat en procés electoral, la qual cosa li va suposar una segona sanció de multa de 3.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit