Sis joves espanyols han sigut denunciats aquest dissabte per haver intentat embarcar en un vol de Roma a Budapest mostrant falsos certificats de PCR negatius. És la primera vegada que passa un cas semblant a Itàlia des que hi ha la pandèmia.

Els sis són d'Erasmus a Roma i van decidir viatjar a Hongria des de l'aeroport de Ciampino, però la policia de frontera va observar que als certificats alguna cosa no quadrava i van decidir trucar el laboratori que suposadament els havia emès. Després de descobrir l'engany la policia els ha obligat a fer-se una prova a la Sanitat Aèria de l'aeroport i dos han donat positiu. Tots han sigut acusats de «falsedat material» i «violació de les mesures anticontagi». Les autoritats, com les d'altres països europeus, imposen que es pot entrar al seu territori només amb una PCR negativa.

Multes prèvies

Consultant el banc de dades sanitàries, la policia ha descobert a més que un dels joves que ha donat positiu ja havia sigut multat el 4 de febrer passat. Aquella nit els veïns d'una comunitat van trucar la policia perquè des d'un pis de l'edifici arribaven crits i música com si estiguessin fent una festa. Un dels nois que ha donat positiu a l'aeroport de Ciampino formava part de la comitiva que havia organitzat la festa.