Les aplicacions de WhatsApp, Facebook Messenger i Instagram van tenir interrupcions temporals de servei ahir a la tarda als Estats Units, abans de recuperar l'activitat normal, segons va informar el lloc Downdetector i usuaris en altres xarxes socials.

Usuaris a Amèrica del Nord i altres part del món van informar de problemes amb les aplicacions de missatgeria propietat de Facebook, així com Instagram, també part del gegant tecnològic.

Segons Downdetector, que informa de talls en serveis digitals sobre la base d'informes d'usuaris, l'apagada va arribar a afectar el 90% dels usuaris de Whatsapp a tot el món.

La web va registrar milers de queixes entre les 13.00 i 14.00 hora local (17.00 i 18.00 hora GMT), amb un pic de 24.159 a les 13.43 hora local de Nova York.

El 68% dels usuaris de WhatsApp que es van comunicar amb Downdetector va reportar problemes de connexió, el 29% dificultat en l'enviament o la recepció dels missatges i un 2% dificultats per entrar en l'aplicació. Encara que les queixes sobre un mal funcionament van continuar al llarg del dia, es van reduir dràsticament i ahir al vespre ja només uns centenars d'usuaris mostraven les queixes en lloc de milers.

La caiguda del servei va afectar diverses de les aplicacions més populars d'internet, amb WhatsApp com a principal mètode de comunicació per a persones a tot el món. WhatsApp té uns 2.000 milions d'usuaris mensuals actius, la qual cosa la converteix amb diferència en l'aplicació líder de missatgeria del planeta.