La cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, ha fet marxa enrere en el confinament estricte de cinc dies anunciat per Setmana Santa després de les crítiques rebudes en les últimes hores per la falta de claredat sobre els elements clau de l'esmentat pla.

Tot just 24 hores després del primer anunci, que va arribar després d'una reunió maratoniana, Merkel va confirmar ahir el canvi en una reunió convocada d'urgència amb els principals responsables polítics dels estats federats, segons van informar fonts coneixedores d'aquesta reunió consultades per l'agència de notícies DPA. Les autoritats alemanyes havien pactat que, entre l'1 i el 5 d'abril, s'endurissin encara més les actuals restriccions, en vigor, d'entrada, fins al 18 d'abril. Durant els cinc dies especials, estava previst que tanquessin pràcticament tots els comerços i es limitessin les reunions.

Les autoritats d'Alemanya van confirmar ahir prop de 250 morts per coronavirus en un dia, amb la qual cosa el país europeu supera el llindar dels 75.000 morts en el marc de la pandèmia, segons les dades obtingudes per l'Institut Robert Koch. L'organisme ha manifestat que durant les últimes 24 hores s'han detectat 15.813 casos i 248 defuncions.