Mentre personal sanitari de Lleida alerta que la comarca del Segrià comença a mostrar símptomes d'haver entrat en una cinquena onada de la covid, a Manresa i a l'àrea assistencial del Bages i el Solsonès, la situació és de calma tensa en espera de si arriba una nova onada, que en aquest cas seria la quarta. A la capital bagenca hi ha actualment 280 casos actius de coronavirus, 140 dels quals han estat detectats en els darrers set dies i que se sumen als 140 reportats la setmana anterior.

Segons les dades fetes públiques ahir pel Departament de Salut, el nombre de nous casos es manté estable a Manresa, mentre que a l'Àrea de Gestió Bages-Solsonès (i que inclou Moià) s'ha reduït lleugerament (en una setmana s'ha passat de 303 a 282, el 7% menys). Des de principi de febrer, però, no s'acaba de fer net i la xifra de nous positius diaris és considerable: se n'estan diagnosticant entre 20 i 60 els dies laborables i una quinzena els festius.

Per àrees bàsiques, a Manresa ja fa més de dues setmanes que els casos mostren una tendència a l'alça a Plaça Catalunya (58 positius detectats en set dies pels 44 dels set dies previs, el 32% més) i a Les Bases (de 19 a 22), però respecte a divendres passat han baixat de 28 a 25 al Barri Antic; i de 49 a 35 a la Sagrada Família.

Fora de la capital, l'àrea bàsica de Sant Fruitós i Navarcles ara sí que comença a veure reduït el nombre de nous contagis, però tot i així encara hi ha almenys 131 casos de covid actius amb capacitat de transmetre la malaltia (60 diagnosticats en els últims set dies i 71 en els set dies anteriors).

A l'àrea bàsica de Sant Joan de Vilatorrada hi ha confirmats 32 malalts de coronavirus actius; a la d'Artés, 30; a la de Sant Vicenç de Castellet, 26; a la de Moià, 24; a la de Montserrat, 16; a la de Navàs-Balsareny, 12; a la de Cardona i a la de Sallent, 10; i a la de Súria i a la de Solsona, 7.

Quant a l'Àrea de Gestió Assistencial de Berguedà, que es reparteix en tres àrees bàsiques, els nous positius han passat de 28 a 30 en una setmana. Berga Centre n'ha guanyat un (de 17 a 18); Baix Berguedà dos (de 7 a 9); i Alt berguedà n'ha perdut un (de 4 a 3).

I a l'Àrea de Gestió de l'Anoia, la covid remet: 171 casos en els darrers set dies pels 186 dels set dies previs.