ERC i JxCat segueixen sense desencallar un acord de legislatura, malgrat els contactes mantinguts aquest cap de setmana, de manera que el candidat republicà a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, s'encamina a una altra votació fallida aquest dimarts.

Així ho han explicat a Efe diverses fonts de JxCat i ERC coneixedores de les negociacions, després que el divendres fracassés el primer intent d'investir Aragonès.

En aquesta primera votació, Aragonès va recaptar els 42 vots d'ERC i la CUP, però no dels 32 diputats de JxCat, que es van abstenir, la qual cosa va impedir al candidat a president aconseguir la majoria absoluta.

El dimarts tindrà una segona oportunitat, amb una nova votació en la qual només necessita la majoria simple per ser investit, encara que a efectes pràctics no canvia gens, perquè segueix necessitant el vot a favor de JxCat.

Les negociacions avancen "massa lentes", reconeixen fonts republicanes, que donen per fet que JxCat ja té decidida la seva abstenció per al dimarts.Fonts de JxCat recorden que ja van avisar que entre la primera votació fallida i la del dimarts "no hi havia temps" suficient per arribar a un acord i creuen que en aquesta segona votació tampoc prosperarà la investidura d'Aragonès.

Des d'ERC observen en els seus actuals socis de govern una voluntat d'"obstruir" la investidura d'Aragonès i intueixen que dins de JxCat no hi ha unanimitat de criteri, per la qual cosa intenten "guanyar temps".