Birmània es va aixecar ahir de dol, l'endemà de la pitjor repressió des del cop d'estat, encara que això no va impedir que molts tornessin a sortir a protestar contra els militars que van prendre el poder el dia 1 de febrer.

El recompte de morts ahir oscil·lava entre els 90 i els 113 a causa dels trets dels soldats i la policia, que dissabte es van acarnissar contra els manifestants amb una violència indiscriminada en la qual van assassinar almenys sis menors d'entre 10 i 16 anys.

El nombre de morts total des del cop supera els 460 en un ambient de terror en el qual els uniformats disparen i torturen civils desarmats diàriament.

No obstant això, els birmans van tornar a protestar ahir, encara que en marxes menys multitudinàries que el dia anterior, a ciutats com Rangun, Monywa, Myinchan, Magway i Hapakant, situades en diferents regions i estats del país, segons van informar els mitjans locals i grups d'activistes en les xarxes socials.

A Monywa, les forces de seguretat van matar un home no identificat i una infermera de 21 anys, que va rebre un tret al cap quan estava atenent ferits per les bales dels uniformats, va indicar el mitjà Myanmar Now.

A més, almenys dues persones van resultar ferides a causa d'una bomba de fragmentació llançada suposadament per les forces de seguretat a Rangun, la ciutat més gran del país, segons el grup dissident Myanmar Spring Revolution.