És més fort el desig dels alemanys de viatjar a Mallorca que els advertiments i traves del Govern d'Angela Merkel perquè no ho facin. Ni tan sols l'obligació de presentar una prova diagnòstica a partir del pròxim dimarts al seu retorn al país ha disminuït la intensitat del desembarcament alemany a l'illa.

«No compartim amb ningú els nostres plans per anar de vacances a Mallorca», afirma una parella de Frankfurt, amb cert càrrec de consciència, al diari alemany Die Welt. «Hi ha bastantes persones que s'ho prendrien malament», reconeixen. «Molts s'esforcen per complir amb les mesures i les recomanacions del Govern, per això preferim ni tan sols pujar fotos de Mallorca a Instagram».

El Frankfurter Allgemeine, per part seva, l'exemplifica en una frase: «Ira a Alemanya per les vacances de Setmana Santa a Mallorca», per aquest motiu alguns turistes senten cert càrrec de consciència, però no la majoria, a tenor dels milers d'alemanys que ja han arribat a l'illa. Dissabte van aterrar a l'aeroport de Palma 60 avions, principalment de Frankfurt, Munic, Hannover, Düsseldorf i Stuttgart. I diumenge ho van fer 70 vols més, i van provocar concentracions en els filtres aeroportuaris on han de mostrar la seva prova diagnòstica negativa, molt menors al caos que es va produir en els filtres de vols nacionals.

Només Eurowings, segons el rotatiu Die Welt, va volar 44 vegades a l'illa des de nou aeroports alemanys entre dissabte i diumenge, quatre vegades més vols que el cap de setmana anterior, que en va registrar només dotze, quan va començar l'arribada de turistes alemanys per gaudir a l'illa per Setmana Santa. L'aerolínia no va proporcionar el nombre exacte de passatgers de cada avió, però sí que va confirmar que l'ocupació de places era bastant elevada, subratlla Die Welt en la seva informació. Els turistes alemanys van ser una de les causes que, entre divendres i diumenge, arribessin t a l'illa 24.584 viatgers procedents de l'estranger, enfront dels 7.913 del mateix període de la setmana anterior.