30 de març de 2021
30.03.2021
Regió7

Cabria el vaixell «Ever Given» al Parc de l'Agulla?

Una plataforma permet comparar la mida de l'embarcació que es va quedar encallada al canal de Suez amb diferents localitzacions

30.03.2021 | 09:06
Recreació infogràfica de l'encaixament del vaixell «Ever Given» al Parc de l'Agulla

El comerç marítim internacional no ha sigut mai un tema de conversa habitual entre els parroquians de les tavernes ni als àpats familiars de diumenge. Però des que fa una setmana el vaixell 'Ever Given' quedés encallat enmig del canal de Suez la preocupació per aquesta qüestió, així com els aspectes més tècnics de l'embarcació han sortit a la palestra. Una de les característiques que més crida l'atenció d'aquest fet és la mida de l'embarcació, que arriba als 400 metres d'eslora (de llarg) i una mànega de 58,8 metres (amplada màxima). Ara, una aplicació permet comparar les dimensions gegants del vaixell amb altres més comuns, d'aquesta manera és més fàcil imaginar-se la dificultat  de remolcar el vaixell

El creador d'aquesta eina, anomenada 'Ever Given Ever Ywhere' ( 'Ever Given a tot arreu') és Garrett Dash Nelson i segons la web, el comparador és «una cosa ridícula» sense cap més utilitat que passar l'estona imaginant-se què passaria si, per exemple, l''Ever Given' quedés estancat al Parc de l'Agulla. Seria una tasca complicada, ja que el vaixell, amb els seus 400 metres de longitud, mesura el mateix que la platja de la Nova Icària. Però aquesta aplicació permet visualitzar-ho.

15 METRES DE PES

Així mateix, si el vaixell transités les aigües del Delta de l'Ebre i arribés a la desembocadura (un fet impossible ja que té un calat de gairebé 15 metres), ocuparia tota l'amplada de la desembocadura i també hi quedaria encallat.

Si ho mesurem en camps de futbol, l''Ever Given' és 20 metres més petit que la gespa del 'Camp Nou', multiplicat per quatre. El vaixell és també igual de gran que la distància entre el passeig de Gràcia i el Portal de l'Àngel.

A més, l''Ever Green' també té la mateixa mida que la platja de Maricel d'Alcanar, a Tarragona i també és la tertera de 400 metres de desnivell que han de superar els muntanyencs que van des de l'estany d'Estats (2.460 m) fins al port de Sotllo (2.890 m) als Encantats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit