El Centre Sanitari del Solsonès preveu completar la vacunació en la franja dels nonagenaris i en les persones dependents els propers dies. Per altra banda, si no hi ha un endarreriment de les dosis que ha de proporcionar el Departament de Salut, aquesta setmana s'iniciarà la vaccinació de les persones de la franja d'edat de 80 a 90 anys, als quals s'està avisant personalment, segons informa la direcció mèdica de l'ens.

La direcció mèdica del Centre Sanitari ha explicat que un programa informàtic del CatSalut determina la vacunació de cada comarca en funció de la població i el Departament proporciona les dosis a l'ens solsoní, responsable de la seva administració. Segons el director, Juan Campus, el fet que el Solsonès aparegués en la posició més baixa del rànquing en el percentatge de vacunació al Principat es pot atribuir a què el programa de la Generalitat al qual el Centre Sanitari proporciona les dades de les vacunes administrades no hagués comptabilitzat les persones grans dependents, que sumen un centenar.

D'altra banda, el Centre Sanitari administra solament la vacuna Pfizer, que és la que subministra el CatSalut. El vaccí d'AstraZeneca, en canvi, destinat a col·lectius essencials, com forces de seguretat i personal docent, és administrat directament per personal de Departament de Salut, no adscrit al Centre Sanitari del Solsonès. Per això, en aquest cas cal desplaçar-se als punts del país habilitats i que s'indiquen a cada pacient una vegada se'l cita. Igualment, la població d'entre 60 i 65 anys ja pot demanar hora per vacunar-se a través del web vacunacovidsalut.cat.