30 de març de 2021
30.03.2021
Regió7

La Xina aprova la reforma que limitarà el sistema electoral de Hong Kong, segons diversos mitjans

La modificació redueix els escons del Parlament hongkonguès triats a les urnes del 50% al 20%

30.03.2021 | 10:44
La Xina aprova la reforma que limitarà el sistema electoral de Hong Kong

Les autoritats xineses han aprovat avui la polèmica reforma electoral per a Hong Kong que suposarà un control més gran de Pequín a la presa de decisions del territori i complicarà l'accés a aquests mecanismes per part de l'oposició prodemocràtica, segons informa la premsa hongkonguesa.

El Comitè Permanent de l'Assemblea Nacional Popular (ANP, Legislatiu) ha acceptat avui per unanimitat la proposta, que contempla reduir el nombre d'escons del Parlament hongkonguès elegits a les urnes de la meitat a una cinquena part, ha informat avui el diari hongkonguès 'South China Morning Post'. Citat pel rotatiu, l'únic representant hongkonguès a l'òrgan, Tam Yiu-chung, va precisar que la decisió va comptar amb 167 vots a favor i 0 en contra. De moment, la premsa oficial xinesa no ha fet cap anunci sobre això.

El procés continuarà ara a Hong Kong, on el Parlament (del qual l'oposició es va retirar el novembre passat com a senyal de protesta després del veto a quatre companys) haurà de modificar una sèrie de lleis locals perquè aquesta reforma pugui ajustar-se a la seva legislació i entrar en vigor, segons el portal d'anàlisi 'NPC Observer'.

L'11 de març passat, l'ANP va donar el vistiplau a la controvertida reforma durant la sessió de clausura de la seva reunió anual, en la qual l'esborrany va aconseguir 2.895 vots a favor, cap vot en contra i una abstenció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit