31 de març de 2021
31.03.2021
Regió7

La mascareta, obligatòria a l'aire lliure encara que hi hagi distància de seguretat

La nova normativa, publicada ahir al BOE però que es podria «matisar» demà en una trobada entre Sanitat i els governs autonòmics, inclou tots els espais públics, com platges i piscines

30.03.2021 | 23:23
Públic del pas de la Volta per Manresa, amb i sense mascareta

La mascareta serà obligatòria a l'aire lliure, fins i tot a la platja, tot i que hi hagi distància de seguretat, per als majors de sis anys. El BOE va publicar ahir la nova llei per la qual l'ús de la mascareta serà obligatori en qualsevol espai públic fins i tot si es compleix la distància de seguretat, establerta abans d'aquest enduriment en un metre i mig. Segons el BOE, és obligatòria, per tant, per a les persones de partir de sis anys a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, o sigui, també les platges.

La nova llei sí que manté que l'obligació no serà exigible per a les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada per l'ús de la mascareta o que, per la seva situació de discapacitat o dependència, no disposin d'autonomia per treure's la mascareta. També n'estan eximides les persones que practiquin esport. Respecte a la venda unitària de mascaretes quirúrgiques que no estiguin empaquetades individualment només es podrà realitzar a les farmàcies, garantint unes condicions d'higiene adequades que salvaguardin la qualitat del producte.

Tot i que la normativa ja ha estat publicada al BOE, la portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, va explicar que el Ministeri de Sanitat la revisarà amb les autonomies en la reunió del Consell Interterritorial de Salut d'avui, dimecres.

Salut encarrega un informe jurídic sobre si la nova normativa estatal sobre mascaretes "col·lisiona" amb la catalana


El Departament de Salut ha encarregat un informe jurídic obre si la nova normativa estatal d'ús de les mascaretes "col·lisiona" amb la que hi ha vigent a Catalunya. El secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha reconegut a SERCat que l'enduriment de la norma li ha generat "sorpresa" i ha afegit que molts territoris, no només Catalunya, han fet arribar al Ministeri de Salut la seva "perplexitat". "Entenem que no hi ha cap motiu objectiu per variar els criteris d'ús de la mascareta vigents fins ara", ha manifestat. Ha demanat també no "distreure" la ciutadana amb debats "que no aporten valor" i centrar-se en garantir el seu ús.

Salut esperarà a què diu l'informe jurídic i al que s'expliqui aquesta tarda al Consell Interterritorial de Salut per emetre el seu posicionament sobre l'enduriment de la normativa. Segons va publicar el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aquest dimarts, ara serà obligatori dur mascareta encara que es mantinguin les distàncies a l'aire lliure, també a platges i piscines.

 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit