31 de març de 2021
31.03.2021
Regió7

Sánchez fa canvis «quirúrgics» al Govern i destaca la «unitat» amb Podem

El president nomena Díaz vicepresidenta tercera i Belarra, ministra de Drets Socials

30.03.2021 | 23:26
Pedro Sánchez amb les quatre vicepresidentes del Govern

Pedro Sánchez va dur a terme ahir una remodelació del Govern mínima, quirúrgica, sense sorpreses, circumscrita a la inesperada sortida de Pablo Iglesias del Govern. El president no va voler anar més enllà del que és indispensable: fer pujar Yolanda Díaz a la vicepresidència tercera i donar entrada a Ione Belarra, també de Podem, com a nova ministra de Drets Socials. El missatge del cap de l'executiu va ser nítid. La coalició continua forta i «unida». No hi ha cap temptació d'anticipar les eleccions generals.

El líder socialista va començar elogiant el ja ex-vicepresident segon. «És sabut que concorrerà a les eleccions a la Comunitat de Madrid. La seva decisió ens porta a fer les modificacions pertinents, mantenint intacte el nostre acord de coalició. Desitjo agrair el treball del vicepresident sortint», va assenyalar des de la Moncloa, en una breu compareixença sense preguntes, després de comunicar al rei Felip VI els canvis a l'executiu.

Després, va deixar clar que la coalició gaudeix de bona salut, tot i els continus xocs en matèries tan sensibles com la Monarquia, la crisi territorial a Catalunya, els lloguers i la «llei trans». Segons la seva opinió, «des de les diferents visions, a la coalició sempre ha prevalgut la unitat i l'interès general».

Sánchez no tenia pensat dur a terme aquesta crisi de Govern. A diferència de l'anterior, motivada pel salt de Salvador Illa a la candidatura del PSC a les eleccions catalanes, l'actual reestructuració li va venir donada per Iglesias. Fa dues setmanes, descol·locant tothom, el líder de Podem va anunciar que deixava el seu lloc a l'executiu per presentar-se a les eleccions de la Comunitat de Madrid, una convocatòria amb la qual el president tampoc comptava i que ha agafat el PSOE amb el peu canviat. El candidat socialista, Ángel Gabilondo, és de transició. El bloc d'esquerres inicia la campanya lluny d'aconseguir la majoria. Isabel Díaz Ayuso arrasa a totes les enquestes. No obstant això, passi el que passi el proper 4 de maig, Sánchez està entestat a esgotar la legislatura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook