La farmacèutica Johnson & Johnson (J&J) retardarà l'enviament de dosis de la seva vacuna contra la covid-19 als Estats Units després d'un error ocorregut en una planta de producció de Baltimore en la qual es van barrejar components de dues vacunes diferents, segons va informar el diari The New York Times.

Segons explica el rotatiu, es van barrejar "accidentalment" fa uns quinze dies ingredients de la vacuna de J&J i d'AstraZeneca, la qual cosa va malmetre fins a 15 milions de dosis de Johnson & Johnson i ha forçat a les autoritats reguladores a retardar l'autorització de les línies de producció de la fàbrica.

La mateixa planta produeix tant dosis de la fórmula de J&J com de la farmacèutica AstaZeneca, destinades a combatre la covid-19.

Aquest ajornament no afecta les dosis que actualment s'estan utilitzant als EUA, ja que han estat produïdes a Holanda, on les línies de producció compten amb l'aprovació de les autoritats reguladores estatunidenques.

No obstant això, s'esperava que a partir d'abril la vacuna de Johnson & Johnson comencés a ser produïda en grans quantitats en la planta de Baltimore, cosa que ara s'ha posat en qüestió segons el NYT.

El president estatunidenc, Joe Biden, va prometre aquest dilluns que per al pròxim 19 d'abril el 90% dels adults dels Estats Units podran demanar cita per a vacunar-se contra la covid-19.