01 de abril de 2021
01.04.2021
Regió7

El PSOE impugna la candidatura d'Ayuso argumentant que Toni Cantó no es va empadronar dins del termini

Els socialistes diuen que no tenia la condició de resident a la Comunitat de Madrid a data d'1 de gener

02.04.2021 | 17:11
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

El PSOE ha impugnat la candidatura del PP liderada per Isabel Díaz Ayuso a les eleccions de la Comunitat de Madrid del 4 de maig. El recurs dels socialistes a la Junta Electoral, al qual ha tingut accés 'elDiario.es', diu que l'exdirigent de Cs Toni Cantó no tenia condició de resident a la Comunitat de Madrid a data d'1 de gener. És a dir, que no es va empadronar dins del termini i, per tant, no té la condició d'elector. Cantó ocupa el lloc número 5 de la llista d'Ayuso després de marxar de Cs per estar en desacord amb la direcció del partit d'Inés Arrimadas.

Els socialistes argumenten que Cantó va ser diputat autonòmic a les Corts Valencianes i resident a aquella comunitat i, per tant, elector i elegible a la comunitat valenciana fins almenys el 17 de març. La data en què va renunciar al seu escó a la cambra valenciana.

Tot i que Cantó va assegurar que s'havia empadronat a Madrid, el PSOE defensa, en el seu escrit, que el termini censal per poder participar amb ple dret a unes eleccions, tal com marca la LOREG, acaba el dia 1 dels dos mesos anteriors al mes de la convocatòria electoral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit