L'operació sortida per Setmana Santa està causant aquest divendres al matí una circulació intensa de vehicles a la C-55 a l'altura de Castellgalí, en direcció a Manresa. El Servei de Trànsit ha informat que l'afluència de cotxes aquest matí a les carreteres de la Catalunya Central ha causat retencions, especialment entre els quilòmetres 22 i 19 de la C-55 en sentit nord cap a la capital bagenca.

A la C-16 també hi hagut afectació del trànsit en dos trams que sumen cinc quilòmetres en total. Segons la informació del Servei Català de Trànsit, aquest matí s'han produit retencions entre els quilòmetres 98 i 95 de la C-16 en sentit Puigcerdà i també entre els quilòmetres 103 i 105 de la mateixa carretera al seu pas per Cercs.

La BP-1121, la carretera d'accés al monestir de Montserrat també ha patit retencions, en aquest cas el tram afectat ha arribat a ser de tres quilòmetres segons les dades de Trànsit a les 12:15 h.

7

Retencions a les principals carreteres de la Catalunya Central

Com a mesures, en el cas de la C-16, entre Berga i Cercs, avui es cancel·larà el carril d'avançament, cosa que també es farà diumenge i dilluns, quan també s'hi afegirà el tancament dels accessos sud i nord a Berga. A la C-55 se suprimirà el carril d'avançament de Manresa a Castellgalí de diumenge i dilluns.

D'altra banda, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va anunciar ahir que es faran 1.070 controls policials amb 1.428 agents de trànsit tant en vies de màxima mobilitat com en vies secundàries i on preveu més circulació en motiu de la segona fase de la Setmana Santa. En concret, hi haurà 259 controls d'alcoholèmia i drogues, 198 de seguretat passiva, 132 de motocicletes, 219 de distraccions, 150 de velocitat i 112 de transport. Sàmper va dir que seran dies «d'oxigenació per a molta gent», però va insistir a demanar que es minimitzin les interaccions fora de la bombolla de convivència.

Les vies més afectades a tota Catalunya

Des d'ahir dijous a les 15.00 h fins a les 15.00 h d'avui divendres, han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona 353.610 vehicles, per tant, s'hauria complert la previsió d'entre un mínim de 331.700 vehicles i un màxim de 377.000. Aquesta xifra de sortida representa un 6,2% menys respecte a la Setmana Santa 2019 i un 19,3% menys respecte a fa dues setmanes.

La via que ha concentrat més volum de trànsit aquest matí ha estat l'autopista AP-7 on hi ha hagut retencions tant en el seu tram nord: fins a 19 km d'aturades intermitents entre Santa Perpètua de Mogoda i Cardedeu; com en el seu tram sud: 7 km entre Martorell i Gelida i també 3 km de cues a Castellbisbal i 2 km a la Pobla de Montornès.

Una altra via que ha presentat complicacions al llarg de tot el matí ha sigut la C-17, on unes obres que tallaven un carril a Tagamanent en sentit nord han provocat fins a 14 km de cues des d'Aiguafreda. A més quan s'han retirat les obres un vehicle s'ha avariat en el mateix punt i també ha provocat restriccions de circulació. A la mateixa C-17 hi ha hagut cues també a Parets en un tram de 9 km i a Ripoll en un tram de 2 km.

A més, a la C-35/ C-65 hi ha hagut fins a 15 km entre Maçanet i Llagostera en direcció a la costa i a la C-32 sud fins a 13 km entre Sant Boi i Castelldefels en sentit sud. També a la C-32 nord hi ha hagut un tram de 10 km de circulació intensa amb aturades a Mataró.