La seu de Podem a Cartagena va ser atacada la nit d'ahir amb un còctel Molotov, segons un vídeo que va pujar a Twitter el secretari general nacional del partit, Pablo Iglesias, en el qual atribueix l'atac al «terrorisme de carrer de la ultradreta».

En les imatges, gravades per les càmeres de seguretat de la seu, apareixen els cristalls amb pintades, «Fills de puta», «No al terrorisme d'Estat», mentre una persona encén un còctel Molotov i el llança contra ella provocant un petit incendi a la part exterior.

«El terrorisme de carrer dels ultres no ens acoquinarà. Enfront dels violents i els seus blanquejadors, democràcia, llibertat d'expressió i justícia social», va expressar Iglesias al tuit en el què va difondre el vídeo de l'atac a la seu.

El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, va tuitar: «És la conseqüència natural de normalitzar els discursos d'odi al Parlament i en alguns mitjans de comunicació. Als Estats Units, el terrorisme d'ultradreta és molt habitual i va tenir la mateixa evolució».

El coordinador autonòmic de Podemos a la Regió de Múrcia, Javier Sánchez Serna, va afirmar a la mateixa xarxa social que «aquesta nit l'extrema dreta ha anat un pas més enllà i ha atacat la seu de Podemos Cartagena amb material explosiu». Va recordar que «fa uns mesos, PP i VOX es van negar a donar suport a una declaració de condemna per l'últim atac».

Diàleg i convivència

L'atac va ser condemnat pels partits polítics i la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, a qui les imatges l'«omplen de preocupació». «Els violents no tenen lloc en democràcia. És necessari preservar la política com a espai de diàleg i convivència».

Des del PSOE, la seva sotssecretària i portaveu del grup al Congrés, Adriana Lastra, va assegurar que «la violència i l'odi no tenen espai en democràcia», i va mostrar tot el seu suport i solidaritat a Podem.

PP i Cs

El PP també va condemnar la «violència vingui d'on vingui». La seu portaveu al Congrés, Cuca Gamarra, va mostrar la seva «rotunda condemna» i es va mostrar convençuda que «la violència no té cabuda a la nostra democràcia, en les societats lliures».

També a Twitter els populars van considerar que «no és tolerable, en una democràcia, que es produeixin atacs a seus de partits polítics», un missatge al qual van incorporar les declaracions realitzades avui per l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida que ho va condemnar, encara que va recordar que Podem no sempre ha condemnat els atacs que ha patit el PP.

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, també va mostrar la seva més ferma condemna per la violència, «sense matisos ni excuses, vingui d'on vingui» i va advertir que «els discursos al final incendien la moral de molta gent», motiu pel qual va voler fer una crida a la concòrdia.

La secretària general de Cs, Marina Bravo, també va considerar que «les expressions violentes mai són justificables ni una manera de manifestar discrepàncies».

El líder de Más País, Íñigo Errejón, va enviar «tota la solidaritat» després d'aquest succés i va posar l'accent en que no s'ha de donar «ni un mil·límetre, ni un respir als nazis».

Des d'ERC, Gabriel Rufián també va condemnar aquest atac -va assegurar- «ultra». «I posar-li un però a això no és informar, és col·laborar», va mantenir.