L'expríncep hereu de Jordània va afirmar que es troba «sota arrest domiciliari» i va negar haver participat en un complot contra el seu germanastre, el rei Abdullah II. Alguns mitjans van afirmar que es tracta d'«un aparent intent de cop d'Estat» contra el monarca.

En un vídeo transmès a la BBC, l'expríncep Hamza va assegurar que el cap de l'Estat Major de l'exèrcit jordà va anar a casa seva i li va dir que «no estava autoritzat a sortir-ne».

L'expríncep Hamza va explicar que no va participar en cap conspiració i que «no és responsable de la degradació de la governança, la corrupció i la incompetència» de les autoritats del seu país. «S'ha arribat a un punt en què ningú pot expressar la seva opinió sobre qualsevol assumpte sense ser amenaçat o arrestat», va afegir.

Abans, l'exèrcit va desmentir que estigués detingut i va afirmar que se li va demanar que abandonés les activitats que puguin amenaçar l'estabilitat de país.

Hamza és el fill gran del ja mort rei Hussein i de la seva dona nord-americana, la reina Noor. Oficialment, manté bones relacions amb Abdullah II i és popular, pròxim als líders tribals.

Abdullah havia nomenat príncep hereu el seu germanastre Hamza, seguint els desitjos del seu pare, però el 2004 li va retirar el títol i el va donar al seu fill gran, Hussein.

Anteriorment, The Washington Post va afirmar que l'expríncep hereu ja havia estat «sota restricció» en el marc d'una investigació sobre un suposat complot contra el rei.