L'economista i pacifista Arcadi Oliveres ha mort després d'una malaltia. Nascut a Barcelona el 1945, Oliveres ha tingut una llarga trajectòria d'activista a favor de la democràcia, els drets humans, el desarmament i la pau. Ja durant la dictadura franquista, va participar en moviments socials cristians i en accions que van tenir gran impacte mediàtic, com la Caputxinada el març de 1966 a Barcelona.

A l'arrencar aquest segle es va fer càrrec de la presidència de l'Associació Justícia i Pau de Barcelona, una agrupació catòlica vinculada a la diòcesi de Barcelona i dedicada a la promoció dels drets humans i la pau en què Oliveres va començar a militar el 1981.

El 2013 va abandonar el càrrec després de fundar amb la religiosa Teresa Forcades, la plataforma popular Procés Constituent, un moviment social anticapitalista i a favor de la independència de Catalunya.

Autor de nombrosos llibres i articles, aquest mes surt a la venda la seva última obra, 'Arcadi Oliveres Paraules d'Arcadi. Què he après del món i com podem actuar' (Angle Editorial), un volum en què resumeix el seu pensament en disset grans conceptes.