06 de abril de 2021
06.04.2021
Regió7

Puigdemont impulsa un «DNI català» de pagament que no permet tràmits amb la Generalitat

La iniciativa del Consell per la República busca crear una futura «estructura d'estat»

06.04.2021 | 20:22
Carnet del Consell per la República Catalana

El Consell per la República, que lidera l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ha llançat un carnet que, sota el nom de Identitat Digital Republicana (ANEU), pretén ser una futura "estructura d'estat",com si fos un 'DNI català', encara que no servirà per a fer tràmits amb l'administració catalana "a curt termini" perquè, segons justifiquen els seus impulsors, la Generalitat "continua sent autonòmica". Malgrat això, caldrà pagar entre 6 i 12 euros per obtenir-ho.

"El que estem fent és preparar una estructura d'estat", resumeix el Consell per la República, que també busquen crear comunitat, cohesió i consciència de col·lectiu en clau de 'Països Catalans'. Sí que destaquen que es podran fer tràmits "que l'Estat no controlarà, o desconeixerà", i que un altre dels objectius que busquen amb l'ANEU és crear espais de sobirania i d'apoderament del ciutadà.També expliquen que per obtenir-la cal demanar-la a la web o donar-se d'alta en el Consell per la República, i que amb el carnet es podrà votar i participar "com a ciutadà del registre republicà del Consell", i que també es podrà sol·licitar un QR únic i intransferible associat a l'ANEU que apareixerà en l'aplicació de l'òrgan indepedendentista. En cas que algú vulgui tenir el carnet a mà, el podrà sol·licitar i el rebrà amb el QR, que també tindrà digitalment.

A més de la identificació personal que suposa l'ANEU, el Consell per la República vol que d'ella es derivin beneficis socials en àmbits relacionats amb el consum estratègic, entitats socials, mitjans i clubs, i per això treballen per "ampliar" el llistat d'entitats, empreses, ONG, plataformes sindicals, fundacions i associacions que estiguin disposades a utilitzar-la i integrar-la en els seus sistemes.

"Sol ser un procés lent perquè cada entitat té diferents camins per a aprovar-lo i no solen ser ràpids", avisen des del Consell per la República, que defensen que la força de l'ús de l'ANEU la donarà la gent a mesura que s'implementi en el territori.

L'ANEU amb QR té un preu de 6 euros, i els que vulguin demanar-la de manera física (que inclou també el QR) augmenta fins als 12 euros, i el material del carnet és de bambú, i no de plàstic, perquè és una matèria biodegradable. El carnet no caduca i, en cas de pèrdua o de robatori, es podrà cancel·lar a través de la web o de l'aplicació del Consell per la República.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook