Segons un estudi del 2020 elaborat per Kaosystem, una comunitat d'art urbà, els tatuatges són addictius: un 98% de les persones que ja en porten un, en volen més. Aquesta va ser la conclusió obtinguda després d'enquestar 3.000 persones a l'Estat Espanyol. Un 53% dels enquestats també afirma que té planejat fer-se entre dos i deu tatuatges al llarg de la seva vida. I només un 11% confessa penedir-se d'algun dels tatuatges que porta al cos.

Si parlem de la freqüència en la qual els amants de la tinta van a l'estudi, les dades recollides assenyalen que més del 60% dels enquestats tornen a tatuar-se en un període màxim d'un any.

Segons el mateix estudi, els tatuatges que més van realitzar-se durant el 2019 van ser animals (12%), seguits per les frases (11%), noms (9%) i lletres (7%).

Un professor de la Universitat de Texas d'Estats Units, Jerome Koch, ha publicat que després d'anys entrevistant milers de dones es pot inferir que les que porten quatre tatuatges o més tenen millor autoestima que la resta, ja que són dones més segures de si mateixes encara que després de un passat dur.

Curiosament, amb l'estudi va observar que totes aquestes dones amb més de quatre tatuatges també són les que havien tingut algun pensament suïcida durant el seu passat.

Segons l'investigador nord-americà, els dos fets estan directament relacionats, ja que moltes dones es tatuen després d'haver patit mals tractes o autolesions per marcar que ho han superat. També, segons Koch ,el fet d'haver-se tatuat suposa una manera de reivindicar que qualsevol cos pot ser atractiu, més enllà dels estereotips que ven la publicitat, on els tatuatges es veuen poc.