El 17 i 18 d'abril Navàs tornarà a gaudir de la Fira de Primavera, que enguany arriba a la 89a edició. Serà, però, segons explica el consistori, «una fira radicalment diferent». A causa de les mesures sanitàries derivades de la pandèmia de la covid-19, no hi haurà parades de firaires ni atraccions. Amb tot, des de la regidoria de Promoció Econòmica s'ha organitzat un certamen que dóna protagonisme als actes culturals de tots els formats i per a tots els públics i que potencia la presència del comerç navassenc, que tindrà un espai propi on exposar els seus productes.

El comerç local tindrà un protagonisme especial a la Fira de Primavera de Navàs. El diumenge 18 d'abril, durant tot el matí, al Passeig Ramon Vall es durà a terme el Mercat d'oportunitats, on els establiments navassencs oferiran el seus productes tal com si fos el tradicional mercat de la ganga. A més, s'ha posat en marxa fins al 24 d'abril la campanya «Somnis», a través de la qual el veïnat pot anar a comprar a qualsevol dels 37 establiments que hi participen i endur-se un premi de 200 euros per gastar en aquests comerços.

Els espectacles infantils copsaran la majoria dels actes preparats. Així, dissabte 17 d'abril, al matí, hi haurà un circuit d'orientació en família al Pla de Sant Pere, que servirà per fer una activitat en família mentre es descobreix un dels paratges arqueològics més imponents del municipi. A les 12 i a les 5, la companyia Campi qui Pugui presentarà l'espectacle Asteroid al mig del passeig. Finalment, a les 7, els navassencs Instròniks oferiran un concert interactiu i de reflexió sobre l'ús de les tecnologies, a la Plaça de l'Ajuntament.

El diumenge, durant tot el matí a la Plaça Gaudí, hi haurà activitats infantils per a infants de 0 a 5 anys, jocs de fusta tradicionals i jocs relacionats amb el circ. A la tarda, a les 6, i també a la Plaça Gaudí, la companyia Teatre Nu ensenyarà el seu particular Teatre Arrossegat de Catalunya. La fira es clourà a la tarda al passeig Ramon Vall, amb un concert dels santandreuencs Ginestà, que busquen un so contemporani mitjançant loops i beats electrònics a través del folk i la cançó protesta.

Visites al Centre Enoturístic

D'entre les activitats programades destaquen també les jornades de portes obertes al nou Centre Enoturístic del Pla de Bages. Tant el dissabte com el diumenge obrirà portes en l'horari habitual, de 10 a dues. El dissabte, però, es farà un Tast de Primavera, on es podran degustar els vins de Vinyas d'Empremta, La Diferenta i Exibis. Els tastos es realitzaran a l'exterior del centre i tenen les places limitades amb inscripció prèvia.