La Policia Nacional va carregar ahir a la tarda contra els veïns concentrats a la zona propera a la plaça de la Constitució, coneguda com la «Plaça Roja» de Vallecas, a Madrid, a l'inici d'un acte de campanya de Vox. L'actuació policial va tenir lloc després d'enfrontaments verbals entre veïns i simpatitzants de Vox, amb acusacions de feixistes que van ser respostes amb consignes encoratjant els membres de la formació de Santiago Abascal al crit de «president».

A més de l'intercanvi de crits, algun dels congregats va llançar objectes que van superar el cordó policial i van impactar contra algun membre de Vox. La intervenció dels antiavalots va ser contundent i va provocar la dispersió dels congregats, que posteriorment van recuperar la seva posició.

Vox va denunciar davant la Junta Electoral Central i la Delegació del Govern de Madrid les crides a «boicotejar» l'acte, va citar expressament el col·lectiu Bukaneros, i va demanar que es garantís la seva seguretat i el dret a fer activitats polítiques.

Per la seva banda, el Partit Popular va condemnar les agressions a l'acte de Vox de Vallecas i va assenyalar que el portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, havia justificat «una altra vegada» la violència. «La nostra més ferma condemna davant les agressions d'aquesta tarda contra Vox i contra la Policia Nacional a Vallecas. Els radicals no toleren la llibertat», va escriure el secretari general del PP, Teodoro García Egea, en un missatge publicat a la xarxa social Twitter.

En aquesta línia, el sotssecretari de Comunicació dels populars va acusar Echenique d'estar justificant «una altra vegada» la violència. «El soci de Govern de Sánchez. El PSOE ha de censurar ja les paraules d'Echenique, que no hauria de seguir al capdavant de les seves responsabilitats polítiques», va assenyalar el dirigent del PP, que va reiterar la condemna «davant els atacs a Vox» i «el suport a les Forces de Seguretat de l'Estat».

El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, va acusar el president de Vox, Santiago Abascal, de «provocar una càrrega» contra els veïns del barri madrileny de Vallecas durant la presentació de la campanya de la formació per a les eleccions autonòmiques del 4 de maig. Almenys dues persones van ser detingudes i 13 van resultar ferides, entre elles un agent de la Policia Nacional, pels incidents d'ahir en la prèvia de l'acte de campanya de Vox.