L'Audiència Nacional ha confirmat que Pablo Hasel haurà de sumar 16 mesos de presó més a la condemna que compleix al centre penitenciari de Ponent després de no haver pagat les multes de la sentència, segons ha informat aquest dijous la plataforma de suport al raper. D'aquesta manera, ratifica la substitució de les penes de multa, que sumaven uns 30.000 euros, per més presó en aplicació de la "responsabilitat subsidiària en cas d'impagament" que establia la sentència. Per tant, Hasel haurà de complir dos anys, un mes i un dia a la presó pels delictes d'enaltiment del terrorisme i injúries a la corona i contra les institucions de l'Estat pels quals va ser condemnat per l'Audiència Nacional.

La resolució que va condemnar Hasel establia que si no abonava la multa d'uns 5.040 euros per enaltiment del terrorisme hauria de complir 84 dies més de privació de llibertat; per la multa de 10.800 per injúries a la corona, sis mesos més, i per la multa de 13.500 euros per injúries contra institucions de l'Estat, set mesos i quinze dies.

Hasel va ingressar al centre penitenciari de Ponent el 16 de febrer després de ser detingut al Rectorat de la Universitat de Lleida pels Mossos d'Esquadra. L'Audiència Nacional n'havia l'arrest després que el raper no hagués ingressat voluntàriament a una presó per complir la condemna que li havia imposat.