09 de abril de 2021
09.04.2021
Regió7

La consellera de Salut demana confiança en la vacunació en una visita a Manresa

Vergés reclama tranquil·litat i espera una decisió del Consell Interterritorial la setmana que ve · Dues-centes mil persones menors de 60 anys tenen la primera dosi d'AstraZeneca i haurien de rebre la segona a partir de finals d'abril

08.04.2021 | 21:16
VÍDEO: La Consellera Vergés visita el CAP Bages i la FUB de Manresa
La consellera de Salut demana confiança en la vacunació en una visita a Manresa

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, va demanar ahir des de Manresa confiança en el procés de vacunació. Ho va fer en una visita a punts de vacunació de la capital del Bages i després de la decisió del Ministeri de Sanitat d'aturar per precaució la immunització amb AstraZeneca.

Vergés va demanar tranquil·litat i va subratllar el missatge de l'Agència Europea del Medicament, segons la qual, els beneficis de la vacunació superen «en molt» els riscos que hi pugui haver.

«La gent s'ha de sentir molt segura perquè la vacunació és l'esperança que tenim tots», va afegir la consellera.

Unes 200.000 persones menors de 60 anys han estat vacunades a Catalunya amb la primera dosi d'AstraZeneca. Són persones de col·lectius essencials que ara estan pendents de com els afecta la decisió del Ministeri de Sanitat d'aturar «per precaució» la vacunació. Una qüestió que, de moment, està a l'espera dels resultats d'estudis en marxa i que la consellera de Salut, Alba Vergés, confia que es resolgui la setmana vinent en el Consell Interterritorial.

Ara per ara, no hi ha ningú amb la segona dosi d'AstraZeneca posada i hi ha termini fins a finals d'abril, quan s'haurien de començar a posar les primeres segones dosi. «Tenim dies encara, però espero que es prengui la decisió quan abans millor per reduir els neguits», va afegir.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va visitar ahir el CAP Bases i la FUB de Manresa, dos dels punts on s'està vacunant amb Pfizer persones majors de 80 anys. Vergés confia que, en els pròxims dies, es pugui donar per acabada aquesta franja d'edat i així poder començar la següent.

Respecte la decisió del Ministeri de Sanitat d'aturar la vacunació amb AstraZeneca, Vergés confia que els tècnics de Salut avaluïn els estudis per presentar una proposta en el Consell Interterritorial de la setmana vinent i que, per tant, aviat es prengui una decisió sobre si s'ha de posar o no la segona dosi.

De moment, a Catalunya, no hi ha ningú que la tingui i hi ha termini fins a finals d'abril, quan s'haurien de començar a posar les primeres segones dosis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit