10 de abril de 2021
10.04.2021
Regió7

França posarà Pfizer o Moderna als vacunats amb AstraZeneca

Opta per aquesta solució per a la segona dosi de les 500.000 persones que ja han rebut el vaccí creat a Oxford

09.04.2021 | 22:25
França posarà Pfizer o Moderna als vacunats amb AstraZeneca

França injectarà una segona dosi de les vacunes de Pfizer o Moderna als pacients menors de 55 anys que ja han rebut una primera dosi d'AstraZeneca, després d'haver recomanat no injectar-la a aquest grup d'edat pels riscos de patir trombes.

El ministre de Sanitat francès, Olivier Véran, va declarar ahir la ràdio RTL que aquesta serà la solució que adoptarà l'Alta Autoritat de Sanitat (HAS, sigles en francès) per a la segona dosi de les 500.000 persones, majoritàriament sanitaris, d'aquesta franja d'edat vacunats amb una dosi d'AstraZeneca. Aquest organisme, encarregat d'autoritzar els medicaments al país, va suspendre el 19 de març les injeccions amb la vacuna britanicosueca als menors de 55 anys, després de l'aparició d'alguns casos de trombes en persones que la van rebre a Europa. «És coherent dir que no es recomana la vacuna als menors de 55 anys, però si han rebut una primera dosi, els en proposarem una altra d'ARN. Jo mateix formo part d'aquest grup. Rebran una segona dosi en el termini», va dir Véran, que va afirmar que l'anunci oficial correspon a l'HAS, autoritat independent.

El cap del servei de Malalties Infeccioses de l'hospital Henri Mondor de Créteil, als afores de París, Jean-Daniel Lelièvre, membre de l'HAS, va confirmar la informació a l'emissora France Info.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook