La Comunitat de Madrid ha decidit suspendre l'activitat investigadora del laboratori Vivotecnia després que, arran d'una denúncia, es constatessin indicis de maltractament animal després de realitzar una inspecció.

Segons ha informat aquest diumenge el govern regional en un comunicat, la Conselleria de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Sostenibilitat ha pres aquesta decisió després que aquesta setmana l'organització Cruelty Free International difongués un vídeo on es revelaven conductes «que suposarien una infracció molt greu de la normativa que regula l'ús d'animals d'experimentació en aquest laboratori d'assajos clínics».

Després de la divulgació del vídeo, la Comunitat va obrir un procediment i va enviar amb caràcter immediat una inspecció perquè recollís informació sobre els fets coneguts dels quals no constava denúncia prèvia. «Després de comprovar l'existència dels esmentats fets, es va procedir immediatament a suspendre de manera temporal l'activitat investigadora, amb la prohibició expressa de realitzar nous projectes amb animals. Així mateix, va posar en coneixement del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) els fets», ha explicat el govern.

La Comunitat ha assegurat, així mateix, el benestar dels animals residents al laboratori, que han quedat sota l'atenció i supervisió constant de la Comunitat, i d'un veterinari 'in situ', mentre se'n determina la destinació. També es contempla el seu trasllat a centres d'acolliment amb la seva posterior adopció,segons estableix la normativa de protecció dels animals utilitzats en experimentació i altres finalitats científiques.

Per part seva, PACMA, juntament amb el Santuari Vegan, Salvando Peludos i el Centre Rainfer, ha interposat una querella criminal contra el laboratori «arran de les horribles imatges que han commocionat tota la societat, on es mostra com el personal de l'esmentat laboratori maltracta, humilia i realitza pràctiques presumptament il·legals a gossos, conills, ratolins, micos, porcs i altres animals fets servir en l'experimentació», ha informat el Partit Animalista.