El Port de Barcelona ha demanat al departament de Salut que declari els estibadors col·lectiu prioritari per a la vacunació contra la covid-19, sobretot després de l'augment de feina que ha suposat el bloqueig del canal de Suez, perquè això permetria «no trencar» la cadena de subministrament.

La presidenta del Port, Mercè Conesa, va informar ahir d'aquesta petició en una entrevista al canal 3/24, en la qual va revelar també que l'augment de la càrrega de treball pel bloqueig del canal ha portat a contractar temporalment més estibadors i que l'ens portuari ha crescut el 18% els primers mesos del 2021.

L'organisme, va assenyalar, ha reforçat el seu servei davant l'arribada de catorze grans vaixells de càrrega que atracaran a Barcelona després de redefinir les seves rutes a conseqüència del col·lapse que es va originar per l'accident del gran mercant al canal de Suez. «Es treballa 24 hores diàries, dissabtes inclosos», va indicar Conesa, la qual va explicar que això comporta reordenar les entrades al port, que ha elaborat un pla de contingència.

El portacontenidors MSC Ambra, el primer vaixell afectat pel bloqueig del canal de Suez que va arribar a Barcelona, va atracar el dia 7 passat, i després n'han arribat dos més. Aquesta setmana en fondejaran onze. «El col·lectiu d'estibadors està donant el màxim possible de la seva professionalitat perquè el Port de Barcelona no sigui un coll d'ampolla», va dir Conesa.