El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dilluns al fòrum 'Wake Up, Spain', que la recuperació "es produirà al ritme de la vacunació" que "s'està accelerant marcant rècord rere rècord al mes d'abril" gràcies "a una planificació que hem compartit amb les CCAA i amb un calendari prudent i estudiat". "Cada mes millorarem el següent" i "al 3 de maig tindrem 5 milions de persones vacunades; la setmana del 14 de juny 15 milions de persones; el 19 de juliol 25 milions, i a finals d'agost aconseguirem el nostre objectiu del 70% de la població, 33 milions de compatriotes". Per tant, ha dit Sánchez, el govern està "al 101% en la vacunació i la recuperació".

El president espanyol també ha afirmat que els fons de recuperació europeus constitueixen un "gran pla Marshall" que s'emmarca en el procés de "federalització de la UE" i un reforçament de "totes les polítiques vinculades a la salut i la ciència". En el futur, ha dit, aquesta integració acabarà eliminant "qualsevol vel·leïtat nacionalista" per part de països de la UE, i Europa en sortirà "reforçada".El pla de recuperació s'aprovarà "en uns dies"

Ha anunciat que aquest dimarts el Consell de Ministres "analitzarà" el pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a la Comissió constituïda, i dimecres presentarà el pla al Congrés dels Diputats a la compareixença sobre l'estat d'alarma. Segons Sánchez l'aprovació final del pla "es portarà al Consell de Ministres en uns dies" i després es remetrà a la Comissió Europea abans de la data límit del 30 d'abril.

Segons el president espanyol, el pla de Recuperació recull 212 mesures (110 inversions i 102 reformes) amb un volum d'inversió pública entre 2021 i 2023 de 70.000 milions d'euros. L'objectiu, ha dit, és que produeixi "un impacte immediat sobre la recuperació ja al 2021" i que "arrossegui inversió privada". "Volem crear empreses i ocupació", ha dit.