Les actuals restriccions pel coronavirus a Catalunya vencen dilluns vinent, 19 d'abril, i el Govern ultima la decisió sobre una de les mesures que estan despertant més debat: el confinament comarcal. L'Executiu català admet que té sobre la taula revisar aquest confinament per ampliar la mobilitat. L'alternativa seria un confinament per vegueries o per regions sanitàries; figures que inclouen més territori que la comarca i que, per tant, permetrien als catalans tenir més marge de moviment. De moment, i en contra del que és habitual, el Procicat no ha convocat aquest dijous, per ara, roda de premsa per informar.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va avalar substituir el confinament comarcal per «altres estructures» de confinament que no siguin sobre el perímetre de la comarca sempre que, va insistir, les dades epidemiològiques ho permetin. Així mateix, Sàmper va confirmar que el Procicat també està estudiant la possibilitat que hi pugui haver diferències en funció de les dades epidemiològiques de cada zona.

El conseller va reiterar que això es produirà sempre que els índexs epidemiològics no empitjorin i va recordar que actualment les ocupacions a les UCI estan «disparades», si bé aquest dimecres han registrat un lleu alleujament.

Així, els tècnics del Procicat estan molt pendents tant de l'evolució de les UCI com de la resta d'indicadors epidemiològics.