Catalunya ha sumat en les últimes 24 hores 2.035 nous contagis més, tres morts notificades per covid i, el que és més important, menys ingressos i hospitalitzats a les UCI, mentre els indicadors epidemiològics apunten, com ahir, una moderació a l'alça de l'epidèmia.

La principal preocupació dels responsables de Salut són les UCI, unes unitats que des de fa dies no baixen de 500 ocupacions, xifra en què se situen aquest divendres, amb 14 menys que ahir. És la xifra més baixa d'aquesta setmana. En aquest context és en el que s'ha decidit mantenir el tancament comarcal des del dilluns 19.

Segons les dades actualitzades aquest divendres pel Departament de Salut, el nombre de malalts de covid hospitalitzats és de 1.672, un total de 25 menys que el dia anterior, 500 dels quals estan a la UCI.

La velocitat de propagació del virus (Rt) continua creixent, tot i que des d'ahir ho ha fet més moderadament, i s'ha situat en 1,39, quatre centèsimes més que la vigília, cosa que indica que el virus s'estén i que cada 100 infectats contagien una mitjana de 139 persones.