Rússia informarà els seus socis internacionals que abandona el projecte de l'Estació Espacial Internacional a partir de 2025, segons ha declarat aquest diumenge el vice-primer ministre rus, Yuri Borísov.

"Els comunicarem d'una forma sincera que abandonem l'EEI a partir del 2025", ha dit Borísov en una entrevista amb la televisió pública russa.

D'acord amb la cadena Rossiya 1, la decisió va ser aprovada el passat 12 d'abril durant una reunió del president rus, Vladímir Putin, amb dirigents de la indústria espacial del país, on també es van abordar els plans de Rússia per a la construcció d'una estació orbital pròpia.

El termini d'explotació de l'Estació Espacial Internacional, que va començar a construir-se l'any 1998, expira el 2024, però diverses fonts van suggerir prèviament la possibilitat d'estendre la seva vida útil fins al 2030.

L'agència espacial russa Roscosmos s'ha limitat fins ara a confirmar que la decisió sobre el futur de l'EEI es prendria sobre la base de l'estat tècnic dels seus mòduls.