El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha plantejat aquest diumenge endarrerir el toc de queda pel coronavirus a Catalunya (actualment comença a les 22 hores) abans que finalitzi l'estat d'alarma a Espanya el 9 de maig.

En una entrevista de Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, ha dit: "Aquesta és una mesura per la qual no sé si cal esperar al 9 de maig", quan finalitza l'estat d'alarma.

Ha explicat que la sotmetran a revisió "constantment per adaptar-la a la situació epidemiològica" de cada moment abans d'aquesta data, i ha destacat que malgrat ser una mesura efectiva està afectant a nivell emocional la ciutadania.

També ha criticat que el Govern central no tingui previst prorrogar l'estat d'alarma més enllà del 9 de maig, perquè per llavors les dades epidemiològiques podran estar millor "però ni molt menys haurà acabat l'emergència pandèmica".

Sobre el pla del Govern de començar un procés de reobertura a partir del 26 d'abril, ha assegurat que és una possibilitat "si les xifres acompanyen", i ha indicat que l'únic 'efecte Setmana Santa' que s'ha registrat fins ara ha estat un augment important de les vacunes administrades.