Bones notícies a Catalunya respecte als indicadors epidèmics: en les últimes 24 hores ja baixa el nombre de persones hospitalitzades i els ingressos a les UCI, en un clar descens de la corba de la quarta onada, i la Rt se situa de nou per sota d'un punt, cosa que indica que torna a estar en recessió. Aquesta millora permetrà a partir de dilluns aixecar el confinament comarcal i poder circular per tot el territori.

Segons les dades actualitzades aquest dimecres pel Departament de Salut, el nombre de malalts hospitalitzats avui és de 1.650, un total de 20 menys que el dia anterior, 497 dels quals estan a les UCI, dos menys que la vigília, una xifra encara molt alta de pacients greus, que els metges confien que vagi disminuint en els pròxims dies. En les últimes hores s'han notificat 21 morts més.

La velocitat de propagació del virus (Rt) també continua descendint i s'ha situat en 0,98. Feia 10 dies que no baixava d'un punt.

El risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l'epidèmia, també ha baixat notablement i és de 272 punts, 25 menys que ahir, en un descens continuat des de fa ja diversos dies.