Barcelona s'ha convertit en la primera ciutat del món que ha col·locat etiquetes intel·ligents a tota la xarxa de metro i autobús. Aquest dimecres, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat que ja ha completat la implantació d'aquests codis -també anomenades ddTags- a les 161 estacions del metro de Barcelona i a les més de 2.600 parades d'autobusos de la ciutat. Les etiquetes, semblants a codis QR de colors, es podran llegir a través de qualsevol telèfon mòbil utilitzant l'aplicació TMB App i permetran accedir a continguts d'entreteniment, així com millorar l'accessibilitat de les persones amb discapacitat audiovisual.

A través de l'aplicació, els usuaris del bus i el metro podran accedir a informació relacionada amb el codi de cada parada, les línies que hi passen i el temps previst d'arribada, així com possibles alteracions en el servei.

La implantació de la tecnologia d'etiquetes intel·ligents forma part de l'estratègia de digitalització de les xarxes de transport públic de TMB, que té com a objectiu potenciar la innovació en benefici dels usuaris.