El Departament de Justícia estatunidenca va anunciar ahir que ha obert una recerca civil sobre la legalitat de les pràctiques de la Policia de Minneapolis, l'endemà que Derek Chauvin, exagent d'aquest cos, fos declarat culpable de l'assassinat de George Floyd. «Avui anuncio que el Departament de Justícia ha obert una recerca civil per determinar si el Departament de Policia de Minneapolis té un patró o pràctiques policials que són inconstitucionals o il·legals», va assenyalar el fiscal general dels EUA, Merrick Garland.

L'anunci de les investigacions arriba després que un jurat de Minneapolis declarés culpable Chauvin, de raça blanca, de tres càrrecs per asfixiar fins a la mort l'afroamericà Floyd el maig de l'any passat.

Sobre la condemna contra Chauvin, Garland va admetre que «no aborda problemes policials potencialment sistèmics», per la qual cosa aquesta recerca de la Justícia estatunidenca revisarà «si hi ha ús excessiu de força, discriminació i altres abusos». Segons el fiscal general, els investigadors parlaran amb membres de la comunitat «per a escoltar les seves experiències amb la policia» i amb els propis agents sobre la formació que reben dins del departament policial. «La seva perspectiva és essencial», va dir.

D'altra banda, una adolescent de raça negra va morir per trets de la policia a la ciutat de Columbus, a Ohio, la nit del dimarts, poc abans que es pronunciés la sentència del judici per la mort de George Floyd. Segons les forces de seguretat, l'adolescent havia amenaçat dues nenes amb un ganivet i quan es va conèixer el succés desenes de ciutadans van sortir a protestar als carrers de Columbus, van informar mitjans locals.

La Divisió de Policia de la ciutat va publicar imatges de la càmera corporal de l'oficial implicat en els fets, qui, segons les autoritats, havia acudit al lloc després de respondre a una trucada del servei d'emergències en la qual el van informar sobre un intent d'apunyalament. L'oficial va disparar diverses vegades contra la menor (en l'enregistrament es poden sentir fins a quatre detonacions), segons les fonts.