L'epidèmia de covid-19 continua tenint una forta incidència als centres assistencials de Manresa.

Althaia i Sant Andreu van fer públic ahir que durant la darrera setmana tres persones més han perdut la vida a les seves instal·lacions a causa de l'epidèmia.

Amb aquestes ja són 419 persones les que han mort a centres assistencials de la ciutat causa del virus, 292 a Althaia i 127 a Sant Andreu. Pel que fa a les tres morts de la darrera setmana, dues han tingut lloc a Althaia i una a Sant Andreu.

No són només les víctimes mortals que continua causant el coronavirus a la ciutat sinó també el nombre de persones ingressades, que ahir era de 66, de les quals 59 a Althaia i 7 a Sant Andreu.

En relació a la setmana anterior, Sant Andreu té un ingressat més i Althaia, cinc menys.

El volum de persones ingressades és similar des de finals de febrer. El dia 23 de febrer hi havia també 66 ingressats i durant gairebé dos mesos ha oscil·lat entre 51 i 71. Són xifres allunyades dels moments de més intensitat de l'epidèmia, però continuen sent volums significatius que afecten a la dinàmica dels hospitals.

Un altre aspecte del que cal deixar constància és que es tracta d'una altra setmana amb víctimes, la tercera des que el dia 30 de març es va fer públic que durant els set dies precedents no n'hi havia hagut cap ni a Althaia ni a Sant Andreu.

En aquell moment ens vam permetre pensar que era possible que s'obrís un període en el qual encara hi hagués un volum substancial d'ingressos, però que pogués deixar enrere les afectacions més doloroses.

No ha estat així, el dia 9 de març es va comunicar que hi havia hagut tres víctimes, el dia 13, sis més i ahir les ja esmentades tres persones.

L'altra cara de la moneda són les 55 altes que s'han pogut donar durant els darrers set dies, de les quals 54 a Althaia i una a Sant Andreu.

21.699 morts a Catalunya

Pel que fa al conjunt de Catalunya, el Departament de Salut de la Generalitat va informa ahir que s'havien produït 16 morts més que eleven el total a 21.699 defuncions a causa del coronavirus en tota la pandèmia.

Del total, 13.769 han tingut lloc en centres hospitalaris o sociosanitaris (8 més), 4.563 en residències (una més), 1.167 en domicilis (una més) i 2.200 no han estat classificades (6 més).

Ahir hi havia 1.670 pacients ingressats als hospitals, 47 menys que en el balanç anterior, i 499 persones a l'UCI, set menys que 24 hores abans.

La regió sanitària de la Catalunya central té un total de 44.890 casos acumulats confirmats per PCR o test d'antígens, 107 més que en les últimes hores. La xifra s'eleva a 48.825 si es tenen en compte totes les proves. Des de l'inici de la pandèmia han mort 2.325 persones en aquesta regió.

El risc de rebrot va disminuir ahir 53 punts, fins a 503. La taxa de reproducció del virus va baixar fins a l'1,22.