La nova novel·la de Javier Cercas Independencia (Tusquets); la premiada Canto jo i la muntanya balla (Anagrama) d'Irene Solà; i l'assaig 21 lliçons per al segle XXI (Edicions 62) de Yuval Noah Harari són algunes les recomanacions literàries favorites per Sant Jordi entre diversos representants de la política, la cultura i la comunicació que han respost a una enquesta de l'ACN.

Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat en funcions, es decanta pel volum El poder, el poble i els beneficis (Edicions 62), de Joseph E. Stiglitz, que considera que situa una agenda progressista en les polítiques econòmiques. També afegeix Escrivim el futur amb tinta lila (Destino), de Carme Forcadell; i la novel·la Middle England» de Jonathan Coe. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, tria Em faig nit fràgil (Galerada), d'Oleguer Llongueras; Encontres i paranys (Saldonar), de Milo de Angelis; Personatges / paisatges (Onada Edicions), de Jesús Massip; la traducció de Pere Rovira de Les flors del mal, de Baudelaire, i la poesia de Felícia Fuster a Proa.

La consellera de Salut, Alba Vergés, destaca Salut! La vida amb elles (Fonoll), de Magda Gregori, i Sexe ficció (Rosa dels Vents), de Marta Pontnou. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, per la seva banda, tria l'antologia poètica A favor nostre (Godall Edicions), de Marta Pessarrodona; i el Premi Ramon Llull 2021 L'home que va viure dues vegades (Columna), de Gerard Quintana. La portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, opta pel volum El ball de les boges (Salamandra), de Victòria Mas; i La noia del vestit blau (Rosa dels Vents), de Laia Vilaseva.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, tria dos volums: La farmacèutica. 492 dies segrestada (La Campana), de Carles Porta; i Independencia (Tusquets), de Javier Cercas. Aquest llibre també és la proposta del ministre de Política Territorial, Miquel Iceta. Independencia (Tusquets), de Javier Cercas; Sal (Edicions 62), d'Emma Riverola; i El oráculo manual y arte de la prudencia (Austral), de Baltasar Gracián, és la tria de Salvador Illa, president del grup parlamentari del PSC-Units. Eulàlia Reguant, portaveu del grup parlamentari de la CUP-NCG, recomana Aigua Passada (Sembra Llibre), de Kapano Matlwa; mentre que L'armadura del rei (Ara Llibres), d'Albert Calatrava, Ana Pardo de Vera i Eider Hurtado, és l'opció de Jéssica Albiach, presidenta del grup parlamentari d'En Comú Podem. Soldados de Salamina (Tusquets), de Javier Cercas, i 21 lecciones para el siglo XXI (Debate), de Yuval Noah Harari, és la tria de Carlos Carrizosa, president del grup parlamentari de Cs, mentre que Voces de Chernóbil (Debate), de Svetlana Alexiévich, és la recomanació d'Alejandro Fernández, president del PPC.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, recomana el llibre de poesia Nosaltres, qui (laBreu Edicions), de Mireia Calafell, una obra distingida amb el Premi Mallorca de poesia 2019. El president del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), Jaume Padrós, tria Una terra promesa, les memòries presidencials de Barack Obama. Precisament, Argimon i Padrós són autors del llibre que recomana el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, 2 metges i 1 pandèmia. La vida i el que l'envolta, en conversa amb la periodista Gemma Bruna (Símbol Editors).

La presentadora d'El Matí de Catalunya Ràdio, Laura Rosel, triarà aquest Sant Jordi Revancha (Anagrama), de Kiko Amat, mentre que el presentador d'El món a RAC1, Jordi Basté, proposa El hombre que se enamoró de la luna (Austral), de Tom Spanbauer. El també periodista Carles Porta recomana la novel·la El càstig (L'Altra Editorial), de Guillem Sala. El músic i membre dels Pets Joan Reig es decanta per Cançó de la plana (Periscopi), de Kent Haruf, mentre que el xef Ferran Adrià recomana Fisiología del gusto del siglo XXI (ElBulliBooks), de Luis i Alexis Racionero. Entre els escriptors, Jaume Cabré recomana Canto jo i la muntanya balla (Anagrama), d'Irene Solà; i el debutant Gerard Quintana proposa la novel·la Jo era el món (Destino), de Marc Artigau.