Tot i que les mesures dictades per la Generalitat, i posteriorment, pel mateix Ajuntament de Berga, convidaven a celebrar la diada en espais més amples, el punt neuràlgic de Sant Jordi a la capital berguedana ha tornat a ser, com ja és habitual en les altres edicions, el carrer Major.

Atesa l'obligatorietat de mantenir uns 10 metres de distància entre parades, l'Ajuntament només va permetre als establiments de la zona l'instal·lació d'estands en aquest carrer, mentre que la resta de locals havien d'habilitar les seves parades al Passeig de la Indústria, de molta més amplitud.

Tot i que la distància entre les parades es va complir, l'activitat es va focalitzat bàsicament en el carrer Major, mentre que l'afluència de gent i de paradistes-en proporció a les dimensions de l'espai- va ser força menor al Passeig de la Indústria.

Persones de totes les edats van aprofitar el sol i la temperatura agradable del dia d'ahir per passejar i aturar-se davant dels estands de llibres i roses. Això sí, va destacar especialment la notable presència d'alumnes i joves estudiants dels diferents centres educatius de la ciutat.

Alguns paradistes consultats per Regió7 es van mostrar molt satisfets pel volum de vendes efectuades, equiparant-les a les d'un any rutinari sense els efectes de la pandèmia de la covid-19, i van remarcar que durant la tarda l'afluència de persones ha estat semblant o fins i tot superior al matí.

Segons els mateixos llibreters, algunes de les publicacions més venudes han estat La dona de la seva vida, de Xavier Bosch, Tàndem, de Maria Barbal, Quan jo i la muntanya balla, d'Irene Solà, A cor obert, del'epidemiòleg Oriol Mitjà, o Les hores greus. Dietari de canonges, de l'expresident de la Generalitat Quim Torra. També han despuntat alguns llibres amb vinculació local com el dels Ocells de la Serra de Queralt, La noia del vestit blau -ambientada al berguedà-, i El primer emperador i la reina Lluna, de l'escriptor de Berga Jordi Cussà.

La regidora de Comerç de l'Ajuntament de Berga, va assenyalar a aquest diari que «ha estat una jornada bonica, bastant semblant a les que havíem celebrat abans de la pandèmia». A més, Rifà va explicar que durant la tarda es va detectar més afluència de persones, però que «l'empresa encarregada de fer els controls no va detectar cap problema». D'altra banda, com a anècdota, la regidora va apuntar que les roses es van exhaurir molt ràpidament.

Durant el dia d'ahir, a Berga també es van realitzar altres actes paral·lels a la diada, com ara el projecte dels microcontes itinerants promogut pels Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya Central, activitats organitzades per la biblioteca municipal, un concert de sardanes o la 8a edició de la Marató de Lectura d'Òmnium.