L'Agència Europea del Medicament (EMA) va remarcar ahir que «les dades mostren que els beneficis de la vacunació (amb AstraZeneca) augmenten amb l'edat i els nivells de contagi» en la societat, i va reiterar que els seus beneficis superen els riscos de desenvolupar trombes. A més, el director adjunt de l'EMA, Noël Wathion, va remarcar en una roda de premsa virtual que el comitè de medicaments d'ús humà (CHMP) ha recomanat «continuar administrant una segona dosi de Vaxzevria (nom comercial de la vacuna d'AstraZeneca) de 4 a 12 setmanes després d'administrar la primera». Malgrat això, l'organisme continua investigant les raons dels trombes, després de detectar una relació causa efecte entre les embòlies i l'administració de la vacuna

La Comissió Europea havia demanat a l'EMA que efectués un nou estudi sobre la vacuna desenvolupada pel laboratori anglosuec, després de les preocupacions de diversos països europeus que van decidir limitar-ne l'ús a les persones més grans de 60 o 65 anys arran de la detecció de casos de coàguls sanguinis en vacunats més joves.

L'estudi «mostra que els beneficis de la vacunació augmenten amb l'edat» i que «superen els riscos», va declarar el regulador europeu en un comunicat. «Els beneficis de Vaxzevria (AstraZeneca9 superen tots els riscos en els adults en totes les franges d'edat», va afegir l'EMA.

Les autoritats mèdiques de diferents països sospiten que els injectables contra la Covid-19 d'AstraZeneca i de Johnson&Johnson, basats en la mateixa tecnologia, provoquen un tipus rar de coàgul sanguini. L'EMA va anunciar recentment que calia registrar aquest problema com a efecte secundari «molt rar» en les dues vacunes.