La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal que transportava cocaïna des d'Espanya fins als Països Baixos, en una operació en la qual han sigut detingudes quatre persones a Madrid i la Corunya i intervinguts 188 quilograms de cocaïna.

Segons explica la Policia, les investigacions van començar el mes de novembre passat i gràcies a la cooperació internacional es van conèixer les activitats d'una organització de narcotraficants que es desenvolupaven des de Sud-amèrica fins a Espanya i els Països Baixos. Aquestes gestions van revelar que el grup criminal estava establert en aquest últim país, però amb ramificacions a Espanya, i que estava a punt de rebre i transportar una important quantitat d'estupefaents des de Madrid a diferents països europeus.

La Policia va esbrinar a més que les persones que havien de rebre la droga a Madrid no comptaven amb la logística necessària per al transport de l'estupefaent fins als Països Baixos, per la qual cosa van contactar amb un altre grup organitzat establert a Galícia perquè les ajudessin amb la càrrega i la seva distribució. La xarxa va ser sorpresa pels agents quan carregaven la droga dins de sis bosses d'esports en un vehicle llogat, amb el qual pretenien transportar-la des de Galícia fins a un magatzem de Madrid.

En total, s'han detingut quatre persones, dues d'elles a Pozuelo de Alarcón, una a Ribeira i una altra a la Corunya. A més dels 188 quilograms de cocaïna, en els tres registres practicats a Pozuelo de Alarcón i la capital es van intervenir 600 grams de metamfetamina, dos quilograms d'haixix, 13 quilograms de marihuana, tres vehicles, dues motocicletes, 88.000 euros i 15 telèfons.