L'equip negociador d'ERC ha assegurat que després d'una nova reunió al Parlament aquest dilluns les converses amb Junts "avancen" i que en la darrera cita s'ha "treballat molt". Abans de la trobada a Lledoners prevista per aquest dimarts, fonts d'ERC han explicat que els mecanismes de coordinació entre els republicans i JxCat estan "gairebé tancats" i que les negociacions pel pla de Govern estan "avançades". Les diferències, però, continuen amb el consens estratègic i el paper que ha de tenir el Consell per la República. "Seguim treballant per aproximar posicions", han comentat fonts de Junts.

Des d'Esquerra han apuntat que l'eix social que ha de tenir el futur Govern està pràcticament acordat i que les formacions s'estan intercanviant les darreres esmenes. També han prosperat les converses sobre el terreny econòmic i territori.

Des de Junts han explicat que l'eix social està "encarrilat" i que els espais de coordinació estan avançats i pendents d'un "retorn formal". Sobre l'eix econòmic han dit que hi ha menys carpetes obertes, però que cal seguir-ne parlant, mentre que sobre l'eix institucional encara no han rebut cap document.