L'helicòpter Ingenuity de la NASA a Mart continua establint rècords, volant més de pressa i més lluny que en qualsevol prova per la qual va passar a la Terra.

En el seu tercer vol, l'helicòpter va enlairar aquest 25 d'abril a les 08.31 h fins als 5 metres, la mateixa altitud que el seu segon vol. Després es va moure al llarg d'uns 50 metres, aconseguint una velocitat màxima de 2 metres per segon.

Després que les dades van tornar de Mart a partir de les 14.16 UTC, l'equip d'Ingenuity en el Laboratori de Propulsió de la NASA va quedar "extasiat" en veure l'helicòpter desaparèixer de la vista, segons el comunicat de l'agència espacial. Estan investigant un tresor d'informació recopilada durant aquest tercer vol que informarà no sols de vols addicionals d'Ingenuity sinó també de possibles helicòpters de Mart en el futur.

"El vol d'avui va ser el que planegem i, no obstant això, va ser sorprenent", va dir en un comunicat Dave Lavery, executiu del programa del projecte per a l'helicòpter Ingenuity a la seu de la NASA a Washington. "Amb aquest vol, estem demostrant capacitats crítiques que permetran l'addició d'una dimensió aèria a futures missions a Mart".