Uns 100 immigrants marroquins han aconseguit accedir a Ceuta nedant durant les jornades del dissabte i el diumenge, principalment durant la tarda d'ahir quan es van registrar pics d'entrades en grup de fins a 25 persones.

Segons han informat a Efe fonts policials, durant la matinada d'aquest dilluns no s'ha registrat cap accés per les dues badies de la ciutat, després de les intenses entrades que es van produir durant la tarda del diumenge.

L'arribada en unes hores de gairebé 80 immigrants entre les 15.00 hores i les 20.00 hores ha estat la xifra més alta aconseguida en un sol dia, ja que, fins ara, es registraven petits grups de dues o tres persones.

No obstant això, la Guàrdia Civil ha qualificat d'"inusual" els fets de la tarda del diumenge, quan van arribar a entrar 25 persones en grup nadant, sense que es produïssin detencions a la platja marroquina de Castillejos, on començaven les travessies il·legals.

Els fets van motivar que es despleguessin totes les unitats marítimes, de terra i fins i tot l'helicòpter de la Guàrdia Civil, així com de la Creu Roja Espanyola i la Salvamar Atria de Salvament Marítim.

Els 100 immigrants que han arribat estan en una nau industrial passant el confinament obligatori per la covid, després que almenys un d'ells hagués de ser traslladat a l'hospital per hipotèrmia.

Les fonts policials consultades per Efe han assegurat que es té constància que a la platja marroquina de Castillejos es va localitzar el cadàver d'un d'aquests immigrants que hauria intentat entrar nedant.