L'Índia va superar ahir les 200.000 morts per coronavirus després de registrar un màxim històric de morts en un sol dia mentre la població s'enfronta a l'escassetat d'oxigen, medicaments i l'augment incessant de casos, que van sobrepassar per primera vegada els 360.000 contagis.

El país asiàtic va informar de la seva jornada més negra fins ara, amb 3.293 morts i un total de 360.960 nous positius en les 24 hores anteriors, un nou rècord en l'auge d'aquesta segona onada després del petit respir que van donar les xifres ahir.

Amb l'augment històric de casos d'ahir, que és la xifra més alta que s'ha registrat al món, el país arriba als 19,7 milions de contagis i es manté al capdavant dels contagis en termes absoluts, només darrere dels Estats Units. Les últimes dades emeses pel Ministeri de Salut indi eleven el total de morts als 201.187, i se situa com el quart país amb més morts registrades des de l'inici de la pandèmia, només per darrere dels Estats Units, el Brasil i Mèxic.

La gravetat de la segona onada de covid es va sentir sobretot en regions del país com Nova Delhi, que va reportar 24.149 nous contagis i 381 morts en un dia, la taxa de mortalitat més alta de la ciutat, d'uns 20 milions d'habitants des de l'inici de la pandèmia. Tambbé l'estat occidental de Maharashtra, el més colpejat per la pandèmia fins ahir, també va batre rècords de xifres després de reportar 66.358 nous positius i 895 morts en les 24 hores anteriors. El virus ha atacat amb especial duresa Maharashtra, que des de l'inici de la segona onada, que va començar amb força a mitjan març, ha encapçalat la llista de regions més afectades. En aquell moment, el país asiàtic venia d'unes setmanes d'optimisme, després que es registressin al febrer menys de 10.000 contagis diaris, que feien pensar que el pitjor de la pandèmia ja havia passat.