El Procicat ha aprovat finalment la reobertura de la restauració fins a les 23 hores i dels parcs d'atraccions el 9 de maig, quan decau el decret d'estat d'alarma. Bars i restaurants podran obrir de forma ininterrompuda tant en interiors com en exteriors.

"A partir del 9 de maig hi haurà una obertura continuada de la restauració fins a les 23 hores, en les mateixes condicions d'aforament limitat al 30% en interiors i en l'exterior respectant la distància de seguretat", ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa per detallar les decisions del Procicat.

D'altra banda, tot i que inicialment s'havia dit que els parcs podrien reobrir aquest dilluns, finalment s'ha decidit esperar una setmana més. Així doncs, PortAventura World obrirà el 15 de maig i tornarà a rebre clients per primer cop des del 16 d'octubre de l'any passat. L'obertura de la temporada estava prevista pel 27 de març, però s'ha anat posposant per la pròrroga de les restriccions. D'aquí a dues setmanes l'empresa obrirà PortAventura i Ferrari Land, i els hotels Colorado Creek, PortAventura i Gold River. De la seva banda, el Caribe Aquatic Park -que l'any passat va estar tancat-, s'activarà el 23 de juny.

Pel que fa a la resolució que entra en vigor aquest dilluns, només introdueix canvis menors, com ara l'eliminació del topall de les 20 hores en l'horari dels parcs infantils.

A més, es permetran les assembles esportives amb un 50% de l'aforament, amb una limitació de 500 persones en condicions normals o 1.000 si hi ha ventilació forçada.

L'autonomia més restrictiva

Catalunya és la comunitat més restrictiva amb la restauració i hostaleria. Des del passat 8 de març obren només de 7.30 a 17.00 hores. Els locals que fan menjar per emportar poden servir sopars de 19.00 a 22.00 hores si el client va a recollir l'encàrrec, i fins a les 23.00 si el local serveix menjar a domicili.

L'aforament és del 30% a l'interior i del 100% a les terrasses, amb una distància de seguretat d'almenys dos metres entre taules. A l'altre costat hi ha Madrid, l'autonomia més flexible amb bars i restaurants, que tanquen a les 23 hores.En altres com Galícia tanquen a les 21 hores o a les 22 hores a la Comunitat Valenciana.

L'oci nocturn demana al Govern que es permeti la reobertura del sector

L'oci nocturn ha demanat al Govern que plantegi al Consell Interterritorial la modificació de l'acord adoptat el 14 d'agost passat -que restringeix l'activitat al sector- i permeti la reobertura de bars musicals i discoteques un cop s'aixequi l'estat d'alarma.

En un comunicat publicat aquest divendres, les associacions Fecalon, el Gremi de Discoteques de Barcelona i Província i l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASSACC) argumenten que la immunització de la població és cada cop major i que la fi de l'estat d'alarma aquest 9 de maig permetrà sortir de nit. Alhora, les agrupacions del sector defensen que la seva reobertura evitaria la proliferació de festes il·legals i 'botellons'.