El dispositiu de recerca de Tomàs Gimeno i les seves dues filles, d'un i sis anys, va trobar ahir, dijous, una cadira infantil flotant al mar que, sembla ser, era propietat de la família, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil.

La cadira es va localitzar a la zona on, des de dimecres, es du a terme un ampli operatiu per intentar trobar l'home i les dues nenes desaparegudes, després que aparegués en aquest mateix indret un vaixell propietat del pare buit i a la deriva.

El dispositiu, coordinat per la Guàrdia Civil, ha tornat a activar la recerca avui per aire, mar i terra. Efectius aeris i marítims, juntament amb agents del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Güímar, busquen des de primera hora les petites i el seu pare entre la zona de Punta d'Anaga i Güímar.

S'investiga l'home per segrest

Actualment, sobre el pare de les menors el Jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Güímar ha incoat diligències prèvies per la presumpta comissió d'un delicte de segrest, i ha etiquetat de secreta la investigació.

Ahir es va fer públic que les imatges captades per les càmeres de seguretat del Port Esportiu Marina Tenerife mostren que Tomàs Gimeno va salpar passada la mitjanit a bord del seu vaixell, el mateix que va aparèixer dimecres buit i a la deriva davant de Puertito de Güímar.

En relació amb això, el capità del Port Esportiu, Enrique Alonso, ha confirmat que el pare de les nenes, de 37 anys, va sortir fins a en tres ocasions de moll, per finalment sortir amb el seu vaixell cap a les 00.30 hores.

Segons van poder captar les càmeres, Tomás Gimeno va arribar amb el seu cotxe a les 21.30 hores, el va aparcar davant del seu pantalà i va descarregar una sèrie de bosses; però, el guàrdia que feia el torn de nit, que el va veure directament, en cap moment va observar les nenes, ni les càmeres revelen si estaven amb ell.

Tres viatges amb bosses i maletes fins al seu vaixell

Tal com relata Enrique Alonso, el pare de les petites va fer tres viatges amb bosses, maletes i roba cap al seu vaixell i cap a les 21.50 hores va tornar a sortir del Port Esportiu, tornant a les 23.30 hores. Sembla que va necessitar comprar un carregador i va dirigir-se a una gasolinera propera, retornant després al moll.

D'aquesta manera, a les 00.30 hores Tomás Gimeno va sortir finalment amb el seu vaixell, d'uns sis metres d'eslora i que només té amb un petit cabina. Efectius de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil van inspeccionar durant aquest dijous l'embarcació a la recerca de qualsevol pista.

Fonts pròximes a la investigació han confirmat que Tomás Gimeno va enviar diversos missatges de Whatsapp al seu pare i amics per acomiadar-se, a més de realitzar una crida a la seva exparella per dir-li que mai més tornaria a veure a les nenes, ni tampoc a ell.

No tornar les nenes a la mare quan ho havia d'haver fet

Tomás Gimeno havia d'haver lliurat les seves filles a la mare, de la qual està separat, dimarts passat, el que mai va fer. En l'historial de l'home es recull que ja el mes de desembre passat l'exdona va acudir a una oficina de la Guàrdia Civil per dir que la seva parella l'havia amenaçat verbalment, tot i que va decidir no interposar cap denúncia.

Malgrat això, les autoritats van decidir actuar d'ofici, seguint el protocol de VioGén, i recentment s'haurien posat en contacte amb ella per comprovar si en els últims mesos havia rebut més amenaces o patit algun capítol de maltractament, cosa que segueix negant.

Segons la descripció aportada per l'associació 'sosdesaparecidos', el pare de les nenes té 37 anys, fa 1,85 metres d'alçada, és de complexió normal, té el cabell castany i els ulls marrons.

Pel que fa a les menors, l'Anna, una nadó d'un any, és rossa d'ulls blaus amb els cabells ondulat, mesura uns 70 centímetres; mentre que Olivia, de sis anys, té el cabell castany, llarg i els ulls marrons. Fa 1,10 metres i portava posat uns pantalons de xandall gris, suèter blau i tennis negres.

Des de l'associació demanen a totes aquelles persones que puguin aportar qualsevol informació s'adrecin al telèfon 116000 de la Fundació d'Ajuda a Nens i Adolescents en Risc (ANAR), així com als telèfons 642.650.775 i 649.952.957 i a l'e-mail sosdesaparecidos@sosdesaparecidos.es. També es pot trucar al 062, 091 o 112.