La manifestació del Primer de Maig a Manresa va acabar ahir al matí amb l'ocupació d'un bloc d'habitatges del carrer Bambylor, al barri de la plaça Catalunya, per part de la PAHC. L'acció es va dur a terme després d'una marxa convocada per Acció Sindical del Bages, que va concentrar diversos col·lectius de l'esquerra anticapitalista i alternativa del Bages i va aconseguir aplegar unes tres-centes persones, en els moments més àlgids, malgrat la pluja de primera hora del matí.

La riuada de manifestants va desembocar a l'edifici del carrer Bambylor, propietat de l'empresa immobiliària Cerberus. «Es tracta d'un fons voltor que especula amb habitatge i amb armament», segons van assegurar membres de la Plataforma. A l'entorn de l'edifici que conté un total de set pisos, es van concentrar més d'un centenar de persones per donar suport a l'ocupació. Els membres de la PAHC van forçar la porta i, un cop a dins, van desplegar una pancarta des d'un dels balcons amb un missatge clar i rotund: «No tenim forces per rendir-nos».

«Avui, 1 de maig, és la data idònia per alliberar pisos per a la gent de la nostra classe», va proclamar un dels portaveus de la PAHC, Bernat Sorinas. De moment, està previst que s'hi allotgi una família amb quatre infants i, més endavant, s'hi puguin establir sis famílies més. Amb aquest edifici, la Plataforma ja té vuit blocs ocupats a la ciutat. De fet, l'acció s'ha dut a terme pocs dies després que l'Audiència Provincial ordenés el desnonament del bloc 7 que la PAHC va ocupar al carrer Bilbao l'any 2018.

La manifestació, que va arrencar a les 11 del matí a la Ben Plantada, es va desenvolupar sense incidents, en un ambient reivindicatiu. La pluja de primera hora del matí pronosticava una protesta poc concorreguda, però el mal temps no va dissoldre la convocatòria. Sota els paraigües, els participants van cridar consignes contra el capitalisme, la precarietat juvenil i la política d'habitatge.